خوکچه‌ای که به تازگی به سرپرستی گرفته‌اید، هنگام ورود به خانه، احتمالاً استرسی یا حتی عصبی باشد.در این مقاله سعی کردیم راهکارهایی را ارائه دهیم که با کمک آن‌ها، با کمترین مشکل، خوکچه را با محیط جدید، افراد و یا حتی حیوانات حاضر در آن محیط، آشنا کنید.

آشنایی خوکچه هندی با خانه

وقتی خوکچه هندی شما برای نخستین بار وارد خانه‌تان می‌شود، لحظه هیجان انگیزی برای حیوان است. هریک از اعضای خانواده با دیدن حیوان شگفت زده می‌شوند و دوست دارند بدن نرم او را لمس کنند یا حرکاتش را تماشا کنند.
اگرچه همه اعضای خانواده از دیدن حیوان دوست‌داشتنی جدید شادمان هستند اما خوکچه هندی در این موقعیت احساس دیگری دارد. برای یک لحظه خودتان را جای او بگذارید؛ او از محیطی که با آن آشنا بوده جدا شده، او را درون جعبه‌ای قرار داده‌اند و به محیط جدیدی آورده‌اند که تاکنون ندیده است. همه چیز برای او نو و جدید و البته خیلی بزرگ است! شکی نیست که دچار پریشانی خواهد شد.
چون خوکچه‌های هندی به طور غریزی در مقابل شکارچیان هوشیار هستند، باید توجه داشته باشید که حیوان خانگی شما ترسیده و ناآرام است. البته این رفتار عادی است. حیوان خانگی شما به عشق زیاد، صبر و رسیدن به آرامش نیاز خواهد داشت. حتماً لازم است که در قفس حیوان، مکانی برای مخفی شدنش را آماده کرده باشید این کار حس امنیت را در خوکچه هندی تقویت می‌کند.
بهترین راه برای خو دادن حیوان با محیط جدید آن است که او را در ابتدا تنها بگذارید. او را در قفسی که غذا، آب و تمام وسایلش فراهم شده بگذارید و برای چند ساعت به او وقت بدهید تا محیط جدید را برانداز کند. بعد از اینکه خوکچه هندی شما با قفسش آشنا شد می‌توانید به قفس نزدیک شوید و او را نگاه کنید. با ملایمت با او رفتار کنید تا به او اطمینان دهید همه چیز آرام و امن است.

آشنایی خوکچه هندی با کودک

اگر فرزندی دارید، اکنون بهترین زمان است تا به او یاد بدهید که چگونه با خوکچه هندی رفتار کند. برای آن‌ها شرح دهید که حیوان خانگی جدید نیاز به آرامش و سکوت دارد تا به خانه جدیدش عادت کند. اگر فرزندانتان مشتاقند تا حیوان خانگی جدید خود را به دوستانشان نشان دهند، بهتر است از دوستانشان دعوت کند تا یک به یک برای دیدن حیوان به خانه شما بیایند به شرط آنکه حیوان را نترسانند. وقتی آنها به حيوان جديد نزدیک می‌شوند باید تا جایی که امکان دارند سکوت را رعایت کنند. گوش‌های خوکچه هندی بسیار حساس است و اندک صدای بلندی می‌تواند باعث ترس حیوان شود.
به کودکان خود بیاموزید که فعلاً زمان بغل کردن خوکچه هندی نیست. چون خوکچه هندی هنوز ترسیده و پریشان است و هرگونه تلاش برای گرفتن او می‌تواند باعث صدمه دیدن حیوان شود. این نکته بسیار حائز اهیت است که ابتدا شما نحوه گرفتن خوکچه هندی را بیاموزید و سپس آن را به کودکتان هم آموزش دهید. اسکلت خوکچه‌های هندی بسیار ظریف و شکننده است و افتادنشان از روی دست به زمین می‌تواند صدمات مرگباری را به دنبال داشته باشد.

آشنایی خوکچه هندی با حیوانات خانگی دیگر

در نخستین ساعات ورود خوکچه هندی به خانه باید سایر حیوانات خانگی را از اطراف او دور کنید. او نیاز به زمان دارد تا با زندگی جدید خود خو بگیرد و مراحل آشنایی با اطراف باید مرحله به مرحله انجام شود. ابتدا بهتر است قفس در جایی خلوت گذاشته شود. بعداً که خوکچه هندی در محیط اطراف احساس آرامش کرد، می‌توانید اگر حیوان دیگری در خانه دارید، به او معرفی کنید.
خوکچه‌های هندی حیواناتی فوق‌العاده اجتماعی هستند و می‌توانند در کنار حیوانات دیگری مانند سگ، گربه، خرگوش و خوکچه‌های دیگر نگهداری شوند. زمانی که خوکچه هندی با محیط خانه به طور کامل خو گرفت، اکنون می‌توانید او را با حیوانات دیگر آشنا کنید. آشنایی و خو گرفتن با حیوان خانگی دیگر نیاز به صبر و حوصله و زمان دارد و شما باید به سگ و گربه خود بیاموزید که رفتاری مناسب با خوکچه هندی داشته باشند. هیچگاه حیوانات را مجبور نکنید که در کنار یکدیگر باشند و زمانی که با هم هستند باید تحت نظارت شما باشند.

آشنایی خوکچه‌ هندی با سگ

وقتی صحبت از همزیستی سگ و خوکچه هندی به میان می‌آید، صاحب این حیوانات باید نهایت مراقبت و دقت را به عمل آورد. سگ‌ها ذاتاً حیوانات شکارگر هستند و خوکچه‌های هندی نیز حیوانات شکار شونده؛ بنابراین برای سگ‌ها امری ذاتی است که خوکچه‌های هندی را دنبال کنند و آن‌ها را بکشند. همچنین برای خوکچه‌های هندی هم طبیعی است اگر از سگ‌ها بترسند و از آن‌ها فرار کنند. اگر تصمیم دارید این دو حیوان را با هم نگهداری کنید باید هوشیار باشید و از غرایز طبیعی این دو حیوان اطلاع کافی داشته باشید. امن‌ترین روش نگهداری این دو حیوان آن است که هرگز اجازه ندهید که سگ و خوکچه هندی در داخل منزل و یا در حیاط در کنار یکدیگر رها شوند چراکه در مورد خوکچه هندی به هیچ سگی نمی‌توان اطمینان و اعتماد کامل داشت. یک سگ در عرض چند ثانیه می‌تواند خوکچه هندی را بکشد.
البته سگ‌ها می‌توانند آموزش ببینند که با خوکچه‌های هندی رابطه خوبی داشته باشند. آن‌ها می‌توانند یاد بگیرند که به خوکچه هندی‌ای که در قفسش است حمله نکنند و وقتی حیوان را در آغوش گرفته‌اید از کنار شما دور شوند.
اگر یک سگ دارید و تصمیم گرفته‌اید یک خوکچه هندی خریداری کنید، نکاتی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. ابتدا، به شخصیت سگ خود فکر کنید. آیا سگتان مهربان و باتجربه است و یا سگی است که به هنگام هیجان، کنترلش دشوار می‌شود؟ و یا سگی جوان و فعال است؟ معمولاً سگ‌هایی که سنشان بالاتر است و آرام‌تر هستند، بهتر می‌توانند حیوان خانگی دیگری را قبول کنند. با این حال، مراقب باشید. حتی آرام‌ترین و مهربان‌ترین سگ‌ها نیز ممکن است موقع دیدن خوکچه هندی روی کف اتاق از خود بی‌خود شوند و کنترلشان دشوار شود. اگر سگی جوان و پرهیجان دارید، کار نگهداری از خوکچه هندی برای شما دشوار خواهد بود. در مدت آشنا کردن سگ با خوکچه هندی، باید بتوانید هیجان سگ خود را کنترل کنید. اگر سگ هشدارهای شما را نادیده می‌گیرد و به سمت خوکچه هندی هجوم می‌برد تا او را گاز بگیرد با مشکل اساسی روبرو خواهید بود.

فرض کنید که سگ شما قابل کنترل باشد؛ با این حال باید گذشته و روابط آن با سایر حیوانات را در نظر بگیرید. آیا نسبت به گربه‌ها تهاجمی است؟ آیا دوست دارد سنجاب‌ها و یا حیوانات کوچک دیگر را دنبال کند؟ آیا او را تشویق به این کار کرده‌اید؟ اگر پاسخ هر کدام از سؤالات بالا مثبت است کار سختی را برای آموزش سگ خود خواهید داشت. شما می‌توانید تا زمان آموزش کامل سگ، این دو حیوان را جدا از یکدیگر نگهداری کنید.
نژاد سگ نیز تأثیرگذار است. برخی از تریرها و برخی از نژادهای سگ‌های شکاری، هزاران سال است که برای شکار پستانداران کوچک پرورش یافته‌اند. اگر سگ شما یکی از نژادهای شکاریست، به خاطر داشته باشید که اگر چشمش به خوکچه هندی بیفتد، غریزه شکار در او بیدار خواهد شد. در این موقعیت شما باید بیشتر برای آموزش سگتان وقت بگذارید و به او بیاموزید تا بر غریزه طبیعی‌اش غلبه کند و به خوکچه هندیتان حمله نکند.
آموزش دوستی سگ با خوکچه هندی روندی تدریجی است و مهم‌ترین نکته قبل از معرفی سگ آن است که مطمئن شوید خوکچه هندیتان کاملاً با محیط اطراف خو گرفته و به آن عادت کرده است. زمانی که خوکچه هندی کاملاً احساس راحتی می‌کند سگ خود را به تدریج و در حالی که او را با قلاده تحت کنترل دارید، به خوکچه نزدیک کنید.
به سگتان اجازه دهید تا به آرامی به قفس خوکچه هندی نزدیک شود. اگر سگ وحشی و غیر قابل کنترل شد، با صدای بلند و رسا به او بگویید «نه!» و سریعاً بند او را عقب بکشید. وقتی سگ آرام شد او را تشویق کنید و یک گام دیگر به قفس خوکچه هندی نزدیک شوید.
وقتی برای نخستین بار چشم خوکچه هندی به سگ شما بیافتد، بدون شک بسیار خواهد ترسید و به احتمال زیاد وارد پناهگاهش در قفس می‌شود و خود را مخفی می کند. اجازه دهید همان جا بماند چرا که احساس امنیت می‌کند. به تدریج، اگر سگ رفتاری آرام از خود نشان دهد، خوکچه هندی هم اندکی شجاعت از خود به خرج می‌دهد و کنجکاو می‌شود و سرانجام جرأت بیرون آمدن از جعبه را پیدا خواهد کرد.
زمانی که خوکچه هندی و سگ در کنار هم احساس راحتی کردند، می‌توانید در حضور سگ خوکچه هندی را از قفس بیرون بیاورید و در دستان خود نگه دارید. این مرحله را در داخل منزل و در حالی که سگتان را بسته‌اید انجام دهید. شما همچنین می‌توانید برای اطمینان بیشتر به سگتان پوزبند بزنید. درحالی‌که خوکچه هندی را از قفس بیرون آورده و در دستان خود گرفته‌اید، شروع به حرکت در اتاق کنید و با ملایمت با خوکچه هندی صحبت کنید تا به او اطمینان دهید خطری وجود ندارد. در این زمان در حالی که شخص دیگری بند قلاده سگ را در دست دارد، به او نزدیک شوید و به سگ اجازه دهید خوکچه هندی را نگاه کند. اگر سگ حالت تهاجمی گرفت بار دیگر با صدای بلند به او بگویید «نه!» و در این حالت باید بند سگ به عقب کشیده شود اگر سگ به آرامی نشست و خوکچه هندی را تماشا کرد، او را تشویق کنید.
خوکچه هندی به احتمال زیاد از قرار گرفتن در نزدیکی سگ خواهد ترسید و احتمالا سعی خواهد کرد که فرار کند؛ باید مراقب باشید تا از دستتان نیفتد. سگ هم یحتمل بارها تلاش می‌کند تا به خوکچه هندی حمله کند و شما باید به او بیاموزید که نباید به این حیوان کوچک صدمه وارد کند. این تمرین را تا زمانی که سگ پیام را بگیرد ادامه دهید. استفاده از پوزبند برای سگ تا زمانی که خوکچه هندی در دستان شماست، اجباریست. این آموزش احتمالاً چندین ماه به طــول خـواهــد انجامید، اما اگر صبور باشید، نتیجه خواهید گرفت.
درهرحال، این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که سگ شما هر چقدر هم که به خوکچه هندی خو گرفته و رفتار خوبی با او داشته باشد، هرگز او را با خوکچه در خانه و یا حیاط تنها نگذارید. این نکته برای امنیت خوکچه هندی شماست.

آشنایی خوکچه هندی با گربه‌

گربه‌ها اغلب دوستان بهتری برای خوکچه‌های هندی نسبت به سگ‌ها هستند و از لحاظ اندازه هم به خوکچه نزدیک‌ترند. اگرچه که گربه‌ها نیز ذاتاً شکارچی هستند و تمایل به تعقیب خوکچه‌های هندی دارند اما نسبت به سگ‌ها که می‌توانند این حیوانات را بکشند کمتر به آنها آسیب وارد می‌کنند. در کل کمتر مشاهده شده که گربه‌ای با دیدن خوکچه هندی به او حمله کند.
وقتی می‌خواهید گربه خود را به خوکچه هندی معرفی کنید، کار را با خرید یک بند برای بستن گربه خود آغاز کنید چراکه مهار گربه به هنگام معرفی خوکچه هندی در خارج از قفس، قدرت کنترل شما را به هنگام هجوم گربه افزایش خواهد داد. شما همچنین باید یک آبپاش در کنار قفس داشته باشید تا با آن رفتار نادرست گربه را تنبیه کنید.
وقتی خوکچه هندیتان هنوز در قفس است، او را به گربه‌تان نشان دهید. هر دو حيـــوان بـه هنگام دیدن یکدیگر بسیار محتاط عمل خواهند کرد و به احتمال زیاد خوکچه هندی داخل جعبه خود خواهد رفت و خود را مخفی خواهد کرد.
اگر گربه‌تان با احتیاط به قفس نزدیک شد و حرکت تهاجمی نسبت به خوکچه هندی از خود نشان نداد،او را با جایزه تشویق کنید.
اگر گربه‌تان صدای خاصی از خود درآورد و از آنجا دور شد، واکنشی از خود نشان ندهید. او به احتمال زیاد برای بررسی بیشتر دوباره به آن‌جا بازمی‌گردد.
اگر گربه دست‌های خود را به قفس نزدیک کرد و سعی کرد خوکچه هندی را بگیرد، با فاصله و با آب‌پاش به او آب بپاشید. این کار به او یاد خواهد داد که این رفتار او در مقابل خوکچه هندی، نتایج بدی را به دنبال خواهد داشت.
اگر دو حیوان نسبت به یکدیگر بی‌تفاوت شدند، اکنون نوبت به مرحله بعد رسیده است. در داخل خانه، خوکچه هندی خود را از قفس بیرون آورید. در این مرحله شخص دیگری باید گربه را بگیرد. وقتی خوکچه هندی بر روی زمین شروع به حرکت کند به احتمال زیاد گربه مایل خواهد بود تا او را دنبال کند. به گربه اجازه این کار را ندهید. در عوض گربه را سر جایش بنشانید و بگذارید حرکت خوکچه هندی در اتاق را زیرنظر بگیرد تا زمانی که یاد بگیرد اجازه دنبال کردن ایــن حیوان را ندارد.
تا زمانی که دو حیوان نسبت به یکدیگر آسودگی خیال پیدا کنند، این تمرین را باید تکرار کنید. یادگیری گربه ممکن است زمان زیادی بگیرد، اما در اکثر موارد، تلاش شما نتیجه خواهد داد.
البته لازم به ذکر است که امن ترین راه نگهداری گربه و خوکچه هندی در یک خانه آن است که در حضور گربه، خوکچه هندی را درون قفس و یا در دستان خود نگه دارید. هرگز و تحت هیچ شرایطی بدون نظارت گربه و خوکچه هندی خــود را با یکدیگر تنها نگذارید.

آشنایی خوکچه‌ هندی با خرگوش

پیشنهاد می‌شود که خوکچه هندی و خرگوش را در کنار هم نگهداری نکنید. این گونه‌ها دارای نیازهای متفاوتی هستند و نگهداری آنها در کنار یکدیگر ایده آل نیست.
به عنوان مثال نیازهای تغذیه‌ای خرگوش‌ها با خوکچه‌های هندی، تفاوت عمده‌ای دارد.
علاوه بر آن خرگوش‌ها می‌توانند با پاهای عقبی قدرتمند خود به خوکچه‌های هندی صدمه وارد کنند.
همچنین، خرگوش‌ها اغلب سعی می‌کنند با خوکچه‌های هندی جفت‌گیری کنند و همین امر باعث صدمه دیدن شدید خوکچه‌ها در ناحیه پشت و گاز گرفتگی گردن می‌گردد.
از سوی دیگر رفتارهای خرگوش و خوکچه هندی تفاوت بسیاری با هم دارد و طریقه ارتباط برقرار کردن این دو حیوان بسیار با هم متفاوت است. از همین رو قادر نخواهید بود تـا بـا خصوصیات رفتاری آنها به خوبی آشنا شوید.
چنانچه تصمیم گرفته‌اید که هر دو حیوان را با هم نگه دارید، بهتر است محل‌های نگهداری آنها کاملاً جدا از هم باشد تا مشکلی پیش نیاید.
حتی خرگوش‌های عقیم‌شده هم به خاطر رفتارهای جفتگیری خود می‌توانند به خوکچه‌های هندی آسیب وارد کنند و دچار استرس این حیوانات شوند.

آشنایی خوکچه هندی با خوکچه‌های هندی دیگر

زندگی اجتماعی دو خوکچه هندی می‌تواند پیچیده باشد. در حیات وحش این حیوانات با هم نوع خود در اجتماعات پیچیده‌ای زندگی می‌کنند. مثلا گاهی بر سر تصاحب ماده‌ها نزاع و درگیری بین نرها به وجود می‌آید.
نخستین گام برای داشتن روابط دوستانه بین دو خوکچه هندی عقیم کردن آن‌هاست؛ به خصوص درمورد دو حیوان نر چراکه نرها معمولاً در فصل جفت‌گیری با یکدیگر به جنگ می‌پردازند. عقیم کردن نرها و ماده‌ها باعث می‌شود تا این حیوانات بسیار آرام‌تر و مطیع‌تر باشند. پس وقتی تصمیم گرفتید دو خوکچه هندی را با هم نگهداری کنید، به خاطر داشته باشید که جنسیت می‌تواند عامل مهمی باشد. ماده‌ها و نرهای عقیم شده بهتر می‌توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند هر چند که ماده‌های عقیم نشده نیز کنار یکدیگر روابط دوستانه دارند.
معرفی دو خوکچه هندی به یکدیگر با معرفی آن به سگ و گربه متفاوت است. خوکچه‌های هندی نسبت به یکدیگر دارای دیدی متفاوت از آنچه که نسبت به گونه‌های دیگر حیوانی دارند می‌باشند و نسبت به هم بسیار تهاجمی‌اند. در بسیاری از موارد بین خوکچه‌های هندی غریبه، نزاع‌های سختی روی می‌دهد. بنابراین باید به تدریج آنها را با هم آشنا کرد.
ابتدا محلی آرام را انتخاب کنید که تاکنون هیچ یک از خوکچه‌های هندی در آن محل نبوده‌اند. این محل می‌تواند یکی دیگر از اتاق‌های خانه و یا صندلی پشتی یک اتومبیل در حال توقف باشد.
خوکچه‌های هندی با دیدن یکدیگر به طور غریزی سعی در حفظ قلمرو خود خواهند کرد. ابتدا آن‌ها را در قفس‌های جداگانه قرار دهید و سپس قفس‌ها را روبروی یکدیگر بگذارید. حال، اگر امکان دارد، آن‌ها را تنها بگذارید. وقتی که غرایزشان فروکش کرد و نسبت به یکدیگر آرام‌تر شدند، آنها را از قفس بیرون بیاورید و بگذارید تا به یکدیگر نزدیک شوند؛ البته هنوز باید در همان محیط جدید و بی‌طرف باشند. آن‌ها ممکن است با یکدیگر شروع به جنگیدن کنند. شما می‌توانید با یک آب‌پاش بر روی هر دو آب بپاشید. اگر خوکچه‌های هندی شما دو نر عقیم نشده نباشند، به تدریج یاد می‌گیرند که یکدیگر را تحمل کنند و یا فوراً به دوستان خوبی تبدیل خواهند شد. پس این امر به مقدار زیاد به عقیم بودن خوکچه های هندی نیز بستگی دارد. به خاطر داشته باشید که قرار دادن خوکچه‌های هندی نر و ماده کنار یکدیگر باعث زاد و ولد سریع و به دنیا آوردن بچه‌های زیاد خواهد شد. این مشکل، با دور نگه داشتن نر و ماده و یا عقیم کردن آنها حل خواهد شد.