تب کریمه کنگو چیست؟

بیماری تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو که با نام مخفف CCHF شناخته می‌شود، تاکنون در سال جاری ۱۸ مبتلا داشته و جان یک هم‌میهن را گرفته است. این بیماری یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده که معمولاً به واسطه ارتباط با خون آلوده دام سبک که معمولاً در کشتارگاه‌ها یا در زمان ذبح سنتی دام می‌تواند به راحتی به انسان منتقل گردد.

راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی، مانند حذف کنه ناقل بیماری از طریق سم‌پاشی و حمام‌دادن دام‌ها، سم‌پاشی و ضدعفونی آغل نگهداری دام طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت موردنیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به‌صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتی‌گراد.(دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، پرهیز از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل‌کنترل است.

نگران نباشید! پختن گوشت باعث از بین رفتن این ویروس می‌شود.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

منبع: ایانا