هر ساله ۴ ام ماه می را به نام روز جهانی پلنگ در تقویم حیوانات داریم. پلنگ ها از سال ۱۹۸۶ در فهرست گونه های در معرض تهدید حیات قرار گرفتند و نیاز به توجه بالا برای بقا دارند.
پلنگها یکی از گربه سانان بزرگ بوده و ویژگی های خاصی دارند. بسته به شرایط محل زندگی، وزنی بین ۳۰ تا ۷۰ کیلوگرم ممکن است داشته باشند. بیشتر شکار خود را در شب ها انجام میدهند و این ویژگی بخاطر قوای بینایی و بویایی خیلی قوی آنهاست.
پلنگها در بیش از ۳۵ کشور آفریقایی ساکن هستند و البته در کشور های دیگر از جمله ایران هم به شکل پراکنده دیده میشوند.
اما تهدید اصلی حیات پلنگها شاید برای شما کمی عجیب باشد! بله، تهدید اصلی حیات این گونه جانوری فعالیتهای انسانی(Human Activity) میباشد. آن چیزی که هر روزه خبر آن را میشنویم اما هیچ بودجه خاصی برای جلوگیری از این اتفاق اختصاص پیدا نمیکند همین تصادفهای هر روزه در جنگل گلستان و یا پارک ملی توران استان سمنان بخصوص جاده شاهرود - میامی بوده که چه یوز و چه یوزپلنگ آسیایی را در معرض نابودی قرار داده است.
وهمن این مطلب را در حالی می نویسد که همین امروز خبر کشته شدن یک پلنگ ماده در جنگل گلستان به دستش رسیده و جای تأمل فراوان دارد که چرا مسئولان سازمان محیطزیست واکنشی به این تلفات جاده ای نشان نمیدهند. خبر این اتفاق را محیط بان غیور محسن حدادی در صفحه اینستاگرامی خود اعلام کرده است.
وهمن از همه همراهان خود تمنا میکند در محلهایی که زیستگاه این گونه جانوری و یا هر گونه دیگر حیات وحش میباشد، تمامی تلاش خود را انجام دهیم تا این گونههای زیبای حیات وحش بتوانند به زندگی طبیعی خود ادامه دهند. هیچ کاری بهتر از شروع از خود و فرزندان نوپای ما نیست ... به امید فردایی بهتر
دیدگاه خود را بنویسید