از سال ۲۰۰۱ اول ژوئن از طرف سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (FAO)، به عنوان روز جهانی شیر نامگذاری شده است. متوسط سرانه مصرف لبنیات به عنوان منابع غنی از کلسیم و پروتئين در ایران کمتر از ۷۰ کیلوگرم است؛ این در حالی است که مقدار توصیه شده در جهان ۱۶۵ کیلوگرم و در اروپا این مقدار ۳۰۰ کیلوگرم است.
یک لیوان شیر شامل مواد مغذی مانند: روی (Zinc)، آهن، کولین، فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، ویتامین آ، ویتامین د، ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، ویتامین ب۱۲ و ب ۶، و پروتئين می باشد.
برخی از خواصی که برای شیر گفته شده را در زیر عنوان میکنیم:
- سلامت استخوان، قلب، تأثیر بر پوست و زیبایی، عضله سازی،
- کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و پوسیدگی دندان،
- کاهش خطر ابتلا به دیابت،
- جلوگیری از خطرات آلودگی هوا،
- کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطانها،
- کاهش روند پیشرفت بیماری آرتروز و ...
دیدگاه خود را بنویسید