از سال ۲۰۰۱ اول ژوئن از طرف سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (FAO)، به عنوان روز جهانی شیر نام‌گذاری شده است. متوسط سرانه مصرف لبنیات به عنوان منابع غنی از کلسیم و پروتئين در ایران کمتر از ۷۰ کیلوگرم است؛ این در حالی است که مقدار توصیه شده در جهان ۱۶۵ کیلوگرم و در اروپا این مقدار ۳۰۰ کیلوگرم است.

یک لیوان شیر شامل مواد مغذی مانند: روی (Zinc)، آهن، کولین، فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، ویتامین آ، ویتامین د، ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، ویتامین ب۱۲ و ب ۶، و پروتئين می باشد.

برخی از خواصی که برای شیر گفته شده را در زیر عنوان می‌کنیم:

  • سلامت استخوان، قلب، تأثیر بر پوست و زیبایی، عضله سازی، 
  • کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان و پوسیدگی دندان، 
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت، 
  • جلوگیری از خطرات آلودگی هوا، 
  • کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها، 
  • کاهش روند پیشرفت بیماری آرتروز و ...

منبع: سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (FAO)