غذاهای مرطوب با مخلوط کردن مواد اولیه و سپس پختن آن‌ها درون بسته‌بندی‌های کاملاً دربسته (مانند قوطی، ظروف یکبار مصرف، یا کیسه‌های پلاستیکی) تولید می‌شوند. غذای داخل این ظروف تا زمانی که درب آن‌ها باز شود، استریل باقی می‌ماند. این محصولات می‌توانند به شکل تکه‌هایی در آب‌ گوشت، سس، یا ژله و یا به صورت پخته و کوبیده شده مانند پته یا موس باشند.

انتخاب مواد اولیه

بسیاری از مواد اولیه‌ی به کار رفته در تولید غذای حیوانات خانگی، به عنوان «محصولات جانبی حیوانی» شناخته می‌شوند. این مواد، بخش‌هایی از حیوانات هستند که مازاد بر نیاز صنعت غذای انسان‌ به شمار می‌آیند. برای مثال، می‌توان به کبد، کلیه، ریه و پودرهای پروتئینی حاصل از محصولات جانبی اشاره کرد. این مواد اولیه از گونه‌هایی به دست می‌آیند که معمولاً در زنجیره‌ی غذایی انسان نیز وجود دارند.
در کارخانه، محصولات جانبی به صورت تازه یا منجمد وارد می‌شوند. آن‌ها ممکن است مستقیماً خرد شده و به مخلوط اصلی اضافه شوند. یا پس از چرخ شدن، با مواد خشکی مانند غلات مخلوط شده و به شکل نوارهایی درآیند و سپس به تکه‌هایی با اندازه‌ها و شکل‌های مختلف برش داده شوند. مواد دیگری مانند روغن‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی، غلات، ماکارونی، حبوبات یا سبزیجات نیز به آن‌ها افزوده می‌شود. آب هم اغلب برای سهولت در فرآیند تولید و همچنین برای ایجاد شکل و بافت نهایی غذا به ترکیب اضافه می‌گردد.

وزن‌کشی و آماده‌سازی مواد اولیه

مواد اولیه بر اساس دستورالعمل خاص هر تولیدکننده انتخاب می‌شوند. این دستورالعمل‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تغذیه کامل و متعادلی را برای سگ‌ها و گربه‌ها فراهم کنند و در عین حال نیازهای دیگری مانند تنوع، محدوده‌ی سنی، یا اندازه‌ی حیوان را نیز پوشش دهند. پس از مخلوط شدن مواد اولیه، آن‌ها درون قوطی، ظروف یکبار مصرف، یا کیسه‌های پلاستیکی ریخته می‌شوند. برای برخی از انواع غذاهای مرطوب، ممکن است ترکیبی از آب، غلیظ‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌ها در طول فرآیند پخت اضافه شود تا آب‌گوشت یا مایع ژله‌ای تشکیل گردد.

بسته‌بندی و پخت

پس از پر شدن، درب قوطی، کیسه یا ظرف یکبارمصرف به‌طور کامل بسته شده و وارد فرآیند پخت می‌شود. دما و مدت زمان پخت، که مطابق با قوانین تعیین شده است، به دقت کنترل می‌شوند تا از فساد محصول در طول زمان انقضا جلوگیری شود، طعم آن بهبود یابد و ارزش غذایی مورد نیاز حفظ گردد.

خنک‌سازی و برچسب‌زنی

بعد از پخت، محصولات خنک می‌شوند. روی قوطی‌ها برچسب چسبانده می‌شود؛ اما اطلاعات روی بسته‌بندی‌های یکبارمصرف و کیسه‌های پلاستیکی، معمولاً مستقیماً روی خود بسته‌بندی چاپ می‌شود.

انبارداری و توزیع

ظروف به صورت جداگانه در جعبه یا کارتن قرار داده شده و در انبارها نگهداری می‌شوند تا در نهایت برای مشتریان ارسال شوند.

ایمنی و کیفیت غذای حیوانات خانگی

هر نوع غذای حیوانات خانگی که تولید می‌شود، باید تحت قوانین سخت‌گیرانه باشد تا محصولی ایمن و باکیفیت ارائه شود. علاوه بر این قوانین، اعضای FEDIAF (انجمن صنایع غذای حیوانات خانگی اروپا) از دستورالعمل‌های صنعتی مانند "راهنمای تولید غذای حیوانات خانگی ایمن" نیز پیروی می‌کنند.
چندین نوع مختلف غذای حیوانات خانگی تولید می‌شود، از جمله: مرطوب (قوطی، بسته‌بندی پاکتی، ظرف یکبارمصرف)، خشک (اکسترود شده یا پخته‌شده)، فشرده شده‌ی سرد و خام.
روی برچسب محصول مشخص می‌شود که آیا غذا "کامل" (Complete) است یا "مکمل" (Complementary).
غذای کامل به این معنی است که محصول در هر وعده روزانه، تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت بدن حیوان را تأمین می‌کند.
غذای مکمل (مانند تشویقی‌ها) باید در کنار منابع غذایی دیگر مصرف شود تا تغذیه‌ی مناسبی را برای حیوان فراهم کند.
روش تولید و مواد اولیه مورد استفاده در هر یک از این فرمت‌ها متفاوت است.

منبع: fediaf.org